Kinderoefentherapie

Kinderoefentherapie is een therapie gericht op de motorische ontwikkeling van kinderen (0-18 jaar)

Er wordt zoveel mogelijk aangesloten op de dagelijkse vaardigheden, houdingen en bewegingen. Denk hierbij aan: lopen, rennen, gymmen, fietsen en zwemmen. Maar ook knutselen, kleuren, knippen en een boterham smeren komen hierbij kijken.

Wij gaan uit van spelenderwijs leren, zodat een kind in een vertrouwde omgeving oefent op een manier die bij het kind past. De therapie wordt veelal gebaseerd op een hulpvraag die ouders, al dan niet in overleg met de leerkracht, hebben.

Wij behandelen kinderen op scholen in Krimpen aan den IJssel en Rotterdam en in de praktijk.

Motorische ontwikkeling van het jonge kind. 

Heeft uw dreumes of peuter moeite met leren lopen? Was uw kind erg laat met kruipen of heeft het helemaal  niet gekropen en ondervind het hier hinder van? Is uw kind onhandig of valt het vaak? Dan kan het zinvol zijn om de motorische ontwikkeling nog meer te stimuleren. Spelen is de manier voor kinderen om te leren. Door dit spelenderwijs leren (zowel tijdens de behandeling en thuis door middel van stimulatie van de ouders) kan de motoriek zich beter gaan ontwikkelen en kan uw kind weer meer gaan doen met leeftijdsgenootjes.

Wilt u meer weten over de motorische ontwikkeling? Kijk dan in ons informatieoverzicht.

Motorische ontwikkeling op de basisschool. 

Op de basisschool komt er een hoop op uw kind af. Nieuwe indrukken, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes en het ontdekken van nieuwe vaardigheden. Het ontwikkelen van deze (motorische) vaardigheden gebeurd bij elk kind in zijn of haar eigen tempo. Maar wat nu als dit tempo wat te laag ligt? Dan kan het zijn dat er sprake is van een motorische achterstand. Vaak bespreekt de leerkracht dit met u en is er vanuit school een mogelijkheid uw kind hierbij te ondersteunen en helpen. De kinderoefentherapeuten bij ons in de praktijk zijn gespecialiseerd in het behandelen en verbeteren van deze vaardigheden.

Herkent u een of meerdere van de volgende aspecten bij uw kind?

  • Moeite met eten met mes en vork
  • Onhandigheid en onzekerheid
  • Bewegingsangst en inactiviteit
  • Houterig bewegen
  • Moeite met zwemles, doet er al heel lang over
  • Kan zichzelf nog niet aan- en/of uitkleden
  • Kan nog niet zonder zijwielen fietsen
  • Moeite met knutselen (knippen, vouwen)
  • Onleesbaar handschrift en/of onvoldoende schrijftempo
  • Pijn of kramp in hand of arm tijdens het schrijven

Dan kan het verstandig zijn om contact op te nemen. Heeft u vragen over de motoriek van uw kind of wilt u dat er eens specifieker gekeken wordt naar de ontwikkeling van zijn/haar motoriek?

Neem dan contact met ons op. Dit kan via: 06-18403369 of info@kinderoefentherapiekrimpen.nl