Oefentherapie

We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten.

Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak verwijzen wij u graag naar onze andere praktijkwebsite:
Oefentherapie Krimpen

Oefentherapie

De oefentherapeut biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en incontinentie.

Oefentherapie kent een aantal specialisaties. In onze praktijk zijn de volgende specialisaties vertegenwoordigd:

Kinderoefentherapie, bij problemen in de (senso)motorische ontwikkeling. De ontwikkeling van de motoriek begint al in de buik! En beslaat het groot deel van het jonge leven van kinderen. Wanneer hier iets niet goed in verloopt en een kind, op welk vlak van de motoriek dan ook, een achterstand oploopt kan Kinderoefentherapie Krimpen hulp bieden. Dit doen wij door uw kind spelenderwijs te laten leren.

En psychosomatische therapie, bij klachten die te maken hebben met stress, angst of paniek, hyperventilatie, overspanning, burnout en psychosomatische klachten.

De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam.

De oefentherapeut: UW BEWEEGCOACH!

Oefentherapie Cesar of Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gespecialiseerd in houding en beweging.